Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss saft av sitron
  • 1 ss grovhakket kapers
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 2 stk. modne avokado
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 pk salte kjeks
Del

Avokadotartar med eggeplomme

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig vegetarversjon av det klassiske tartarsmørbrødet. Du kan også servere avokadotartaren med posjert eller stekt egg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss saft av sitron
  • 1 ss grovhakket kapers
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 2 stk. modne avokado
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 pk salte kjeks

Slik gjør du

  1. Rør sammen olivenolje, rødløk, sennep, sitronsaft, kapers og persille. Smak til med salt, pepper og Worchestershiresauce.
  2. Del avokado i to, fjern steiner og skall. Kutt avokadokjøttet i små terninger og vend dem inn i sennepssausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  3. Legg avokadoblandingen på tallerkenen og plasser en eggeplomme oppå og server med sprø kjeks.
Liker du litt mer kick i maten kan du finhakke litt chili og blande i avokadoblandingen eller smake til med litt Sriracha. Du kan også bytte persille med koriander for å få en meksikansk vri.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant