Avokadotartar med eggeplomme

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En deilig vegetarversjon av det klassiske tartarsmørbrødet. Du kan også servere avokadotartaren med posjert eller stekt egg.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss saft av sitron
  • 1 ss grovhakket kapers
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 12 ts worchestershiresaus
  • 2 stk modne avokado
  • 2 stk eggeplomme
  • 12 pakke salte kjeks

Slik gjør du

  1. Rør sammen olivenolje, rødløk, sennep, sitronsaft, kapers og persille. Smak til med salt, pepper og Worchestershiresauce.
  2. Del avokado i to, fjern steiner og skall. Kutt avokadokjøttet i små terninger og vend dem inn i sennepssausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  3. Legg avokadoblandingen på tallerkenen og plasser en eggeplomme oppå og server med sprø kjeks.
Liker du litt mer kick i maten kan du finhakke litt chili og blande i avokadoblandingen eller smake til med litt Sriracha. Du kan også bytte persille med koriander for å få en meksikansk vri.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.