Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av lam med paprikasaus

Lam flatbiff med paprikasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 stk. fennikel delt i to på langs

Stekt aubergine:

  • 1 stk. aubergine i skiver
  • 1 ss grovt salt
  • 1 ss olivenolje

Paprikasaus:

  • 1 stk. hermetisk grillet paprika (kan kjøpes ferdig på glass)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Mandelpotetmos med timian:

  • 300 g mandelpotet
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 834 kcal
Fett 54 g
Protein 49 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

To av Norges beste råvarer, lam og mandelpotet, møtes i denne retten. Når de også får selskap av en herlig paprikasaus, fennikel og aubergine, er det bare å invitere til middag. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 stk. fennikel delt i to på langs

Stekt aubergine:

  • 1 stk. aubergine i skiver
  • 1 ss grovt salt
  • 1 ss olivenolje

Paprikasaus:

  • 1 stk. hermetisk grillet paprika (kan kjøpes ferdig på glass)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Mandelpotetmos med timian:

  • 300 g mandelpotet
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 834 kcal
Fett 54 g
Protein 49 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

Skjær kjøttet i skiver og server med aubergineskiver, fennikel og potetmos.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB15 24.06.2025 10:12:12