Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Det kan ikke gå galt når du blander ferskt lammekjøtt og rotgrønnsaker i en gryte, og lar det kose seg sammen over varmen til kjøttet er mørt. Perfekt til mørke høstkvelder!
Server med kokte poteter eller potetmos.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.
Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!