Ingredienser

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • evt. 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 2 ss margarin
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus

salt og kvernet pepper

  • ca. 0,25 potte frisk timian eller kruspersille
Del

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn curry paste i sausen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • evt. 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 2 ss margarin
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus

salt og kvernet pepper

  • ca. 0,25 potte frisk timian eller kruspersille

Slik gjør du

  1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Krydre med salt og pepper. Legg på lokk, senk varmen og la grønnsakene småkoke i 10 minutter.
  2. Ta av lokket, legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 10-12 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.
Det smaker godt med litt curry paste i, slik at retten blir mer spicy.
Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant