Filippinsk kyllingrisotto

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Mange er vokst opp med grillet kylling og kokt ris - her har kyllingen og risen kommet sammen til en herlig fløyelsmyk risotto. Servert med bløtkokt egg, vårløk og chili - perfekt kosemat for hele familien! 

Ingredienser

  • 600 g kylling lårfilet
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss rapsolje til steking
  • 212 dl arborioris (risottoris)
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk egg
  • 1 stk lime i båter til servering
  • 1 stk grønn chili til servering

Slik gjør du

  1. Del hver lårfilet i to. Finhakk løk og hvitløk, og riv eller finhakk ingefær.
  2. Varm litt olje i en vid kjele. Fres løk, hvitløk og ingefær til det er mykt og blankt, og ta det ut av pannen.
  3. Varm litt mer olje og stek kyllingkjøttet i omganger til det begynner å få farge. Ha alt kjøttet og løkblandingen tilbake i kjelen.
  4. Tilsett ris og la det hele surre et par minutter. Hell i kyllingbuljong og kok opp. Skru ned varmen og la risen småkoke i 20-25 minutter, eller til risen er kokt og konsistensen er som grøt.
  5. Kok egg i 6-8 minutter til de er smilende, og avkjøl i kaldt vann. Skrell eggene forsiktig. Del dem i to.
  6. Smak til risottoen med salt og pepper. Skjær vårløk i tynne ringer.
  7. Server risottoen rykende varm i dype tallerkener med et halvt egg og snittet vårløk. Server gjerne grønn chili og lime i båter, slik at den som ønsker kan krydre sin risotto mer for en sterkere/syrligere variant.
Smaksett gjerne risottoen med 2 ss asiatisk fiskesaus dersom du ønsker en vri på risottoen.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.