Ingredienser

  • 600 g kylling lårfilet
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss rapsolje til steking
  • 2,5 dl arborioris (risottoris)
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk. lime i båter til servering
  • 1 stk. grønn chili til servering
Del

Filippinsk kyllingrisotto

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange er vokst opp med grillet kylling og kokt ris - her har kyllingen og risen kommet sammen til en herlig fløyelsmyk risotto. Servert med bløtkokt egg, vårløk og chili - perfekt kosemat for hele familien! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g kylling lårfilet
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss rapsolje til steking
  • 2,5 dl arborioris (risottoris)
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk. lime i båter til servering
  • 1 stk. grønn chili til servering

Slik gjør du

  1. Del hver lårfilet i to. Finhakk løk og hvitløk, og riv eller finhakk ingefær.
  2. Varm litt olje i en vid kjele. Fres løk, hvitløk og ingefær til det er mykt og blankt, og ta det ut av pannen.
  3. Varm litt mer olje og stek kyllingkjøttet i omganger til det begynner å få farge. Ha alt kjøttet og løkblandingen tilbake i kjelen.
  4. Tilsett ris og la det hele surre et par minutter. Hell i kyllingbuljong og kok opp. Skru ned varmen og la risen småkoke i 20-25 minutter, eller til risen er kokt og konsistensen er som grøt.
  5. Kok egg i 6-8 minutter til de er smilende, og avkjøl i kaldt vann. Skrell eggene forsiktig. Del dem i to.
  6. Smak til risottoen med salt og pepper. Skjær vårløk i tynne ringer.
  7. Server risottoen rykende varm i dype tallerkener med et halvt egg og snittet vårløk. Server gjerne grønn chili og lime i båter, slik at den som ønsker kan krydre sin risotto mer for en sterkere/syrligere variant.
Smaksett gjerne risottoen med 2 ss asiatisk fiskesaus dersom du ønsker en vri på risottoen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant