Hvordan grille kyllingfilet

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kyllingfilet er magert og veldig godt kjøtt om det grilles riktig og med omhu. Først direkte grilling og deretter på indirekte grilling under lokk til riktig kjernetemperatur er nådd. Det gir saftig velsmakende kylling som nærmest alle kan like, store som små.

Ingredienser

 • 4 stk. kyllingfilet
 • 1 ss olje til pensling
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

 1. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
 2. Grill filetene i ca. 2 minutter på hver side på høy direkte varme og legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. 
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
 1. Bruk aller helst steketermometer. Når filetene har en kjernetemperatur på 68 °C er de ferdige. 
Legg gjerne en halv sitron og en halv hvitløk på grillen mens du griller kyllingfiletene. Det gir en veldig god aroma til kyllingen og ikke minst blir det godt om du gnir litt hvitløk på kyllingen og presser litt sitronsaft over før du skal spise.

Det finnes en hel verden av tilbehør som passer til grillet kyllingfilet. Tenk på at mange liker saus med mye smak og at man gjerne spiser en god salat som tilbehør når man skal spise sunn mat.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.