Enkel middagsform med egg

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lyst på en rask og digg middag med masse smak? Sleng terninger av søtpøtet, potet, løk og chorizo i en form og inn i stekeovnen - topp med egg og grønt -  og middagen er klar!

Ingredienser

  • 2 stk søtpotet
  • 10 stk mandelpotet
  • 1 stk finhakket løk
  • ca. 200 g chorizopølse
  • 2 ss olje
  • 8 stk egg
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet, potet og løk. Kutt deretter alt i små, jevnstore terninger. Legg terningene i en liten langpanne, eller en stor ildfast form. 
  2. Kutt chorizo i små terninger, og ha den i formen. Hell på litt olje og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen. 
  3. Sett formen i stekeovn på 220 °C til potet og søtpotet er så vidt møre, ca. 20-25 minutter. 
  4. Ta ut formen og lag små fordypninger i blandingen der du kan klekke eggene oppi. Sett formen tilbake i ovnen og stek til eggene har stivnet, 5- 10 minutter, avhengig av varme og hvor stekt du ønsker egggene dine. 
  5. Dryss over finsnittet vårløk og finhakket bladpersille før servering. Server gjerne med sriracha dersom du ønsker litt ekstra spicy.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.