Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsrisotto

Byggrynsrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g byggris
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g parmesan

Til servering:

  • 1 ss frisk gressløk
  • 2 ss parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med risotto av bygg får du en klassisk italiensk matrett - bare på norsk. Server den gjerne som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en forrett. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g byggris
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g parmesan

Til servering:

  • 1 ss frisk gressløk
  • 2 ss parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Topp med gressløk og finrevet parmesan før servering, og gjerne litt grovkvernet pepper.

Prøv byggrynsrisotto med biff, sammen med friske asparges og tomater.  

Byggrynsrisotto med biff

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 18.05.2025 00:18:08