Ingredienser

Marinade:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. granateple
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

649kcal

Energi

24.1g

Fett

43.9g

Protein

59.9g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Del

Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Marinade:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. granateple
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

649kcal

Energi

24.1g

Fett

43.9g

Protein

59.9g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Start med marinaden. Bank sitrongresset lett med baksiden av en kniv slik at smaken frigjøres, hakk det grovt. Bland sitrongresset med resten av ingrediensene til marinaden. Legg fileten i en dobbel pose, hell over marinaden og knyt posen sammen. Mariner fileten i minimum 1 time (gjerne over natten).
  2. Ta fileten ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den i en varm stekepanne med olje. Legg fileten i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Stek på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minimum 10 minutter før den skjæres i løvtynne skiver.
  3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  4. Bland sammen ingredienser til woksausen.
  5. Wok grønnsakene rask i en wok eller en stekepanne med olje til de er knapt møre. Dryss over granateple og pynt med hakket koriander.

Server ytrefilet i løvtynne skiver med sprø wokgrønnsaker, en deilig saus og fullkornsris

Tilsett gjerne sausen i wokgrønnsakene mot slutten av steketiden.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant