Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttdeigpai

Kjøttdeigpai

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 bunt vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket basilikum
  • 12 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 2 ss revet hvitost

Paideig:

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 0,25 ts salt
  • 3 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 618 kcal
Fett 40 g
Protein 31 g
Karbohydrater 29 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mat for hele familien og vennegjengen. Litt forberedelser på forhånd, men lettvint å servere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 bunt vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket basilikum
  • 12 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 2 ss revet hvitost

Paideig:

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 0,25 ts salt
  • 3 ss vann

Slik gjør du

  1. Smuldre smør sammen med mel, og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen.
  2. Trykk deigen ut i en smurt paiform og la den henge litt utenfor kanten. Den krymper under steking.
  3. Prikk deigen godt med en gaffel, og la den gjerne stå kjølig en times tid. Forstek paibunnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
  4. Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og basilikum.
  5. Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
  6. Stek paien på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.
Hvis du lar stjerneløken ligge i varmt vann ca. 10 minutter før du renser den, blir skallet enklere å fjerne. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk. Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. For en magrere paideig, kan du godt bruke kesam eller cottage cheese istedenfor smør/margarin.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB15 15.09.2024 18:26:15