Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tørrhengt Côte de Boeuf med béarnaise og fries

Tørrhengt Côte de Boeuf med béarnaise og fries

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. tørrhengt côte de boeuf (á ca. 600 g)
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 båter hvitløk

Pommes frites:

  • 0,5 dl frityrolje
  • 0,5 ts salt

Béarnaisesaus:

  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,25 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1,5 ss vann
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 0,5 ss frisk kjørvel
  • 1 båt sitron , til å smake til med
  • 2 stk. eggeplomme
  • 150 g smør

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tørrhengt eller «dry aged» Côte de Boeuf for to! Hvis du ikke er kjent med denne biffen fra før så er dette en entrecôte med bein som er modnet for en mer intens kjøttsmak. Biffen bruner du i panne, og steker ferdig i ovn. Nydelig sammen med hjemmelaget béarnaisesaus og pommes frites

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. tørrhengt côte de boeuf (á ca. 600 g)
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 båter hvitløk

Pommes frites:

  • 0,5 dl frityrolje
  • 0,5 ts salt

Béarnaisesaus:

  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,25 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1,5 ss vann
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 0,5 ss frisk kjørvel
  • 1 båt sitron , til å smake til med
  • 2 stk. eggeplomme
  • 150 g smør

Slik gjør du

La gjerne biffen ligge på benken et par timer for å tempereres før steking.

trinn du kan merke av

Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C.

Syns du sausen ble litt tykk? Da kan du spe med litt varmt vann. Kun en spiseskje av gangen.

Server biffen med béarnaisesaus og pommes frites.

Tørrhengt Côte de Boeuf med béarnaise og fries

Biff med béarnaisesaus er en av våre biffklassikere, men hvis du er sulten på en annen saus med litt mer kick kan du prøve ut vår cowboy-saus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12924, server:MP-PRD-WEB14 10.02.2025 04:08:23