Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 150 g cherrytomat
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød

Marinade:

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ss flytende honning

Agurksalat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Ruccoladressing:

  • 1 pk ruccula
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %
Del

Tofu burger

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tofu er kjempegodt som burger! Denne vegetarburgeren er laget med en spicy og smaksrik marinade og toppet med agurksalat og ruccoladressing. Et digg vegetarisk måltid som passer perfekt om sommeren.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk tofu/ soyapudding (á 270 g)
  • 150 g cherrytomat
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød

Marinade:

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ss flytende honning

Agurksalat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Ruccoladressing:

  • 1 pk ruccula
  • 0,5 boks crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Start med å legge tofu i press for få ut vannet. Det kan gjøres ved å pakke tofuen inn i tørkepapir og la den ligge i press mellom to fjøler i 15 minutter.
  2. Bland sammen soyasaus, olivenolje, sriracha og honning i en gjenlukkbar pose.
  3. Del tofuen på langs i to like store deler og kutt kantene slik at du får en rund burger. Ha tofuskivene i posen og bland godt sammen. La tofuen ligge i marinaden i minst én time, gjerne over natten.
  4. Skjær agurk i tynne skiver på langsiden av agurken med en mandolin eller ostehøvel, og legg skivene i en bolle.
  5. Ha vann, eddik, sukker, salt og pepper i et lite glass med lokk, og rist raskt sammen. Hell laken over agurkskivene. Du kan også blande sammen laken i en liten bolle. La den stå i minst 15 minutter.
  6. Kjør ruccula og 1/3 av crème fraîche sammen i en liten foodprosessor. Vend så inn resten av crème fraîchen. Unngå å røre for mye sånn at den holder en fast konsistens.
  7. Grill tofuskivene ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper. De kan eventuelt stekes i stekepanne.
  8. Grill eller stek cherrytomatene raskt.
  9. Varm burgerbrødene raskt på grillen og fyll brødene lagvis med ruccoladressing, tofu og resten av ingrediensene.

Tofu  burger

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant