Vegetarisk blomkålpizza

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne pizzaen holdes klassisk ved bruk av en hvit pizzasaus og potet som topping. Vi har valgt å gjøre denne enda litt mer spennende ved å tilsette squash, pinjekjerner, trøffelolje og timian!

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 1 stk blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk egg

Pizzasaus:

  • 1 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 2 dl parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts salt (ev. trøffelsalt)
  • 0,5 ts pepper

Pizzatopping:

  • 1 stk grønn squash
  • 3 stk potet
  • 1 stk mozzarella
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss trøffelolje
  • 1 bunt frisk timian

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd. 
  3. Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg. 
  4. Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner. 
  5. Stek bunnen midt i ovnen i 25-30 minutter. 
  6. Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt og pepper. Fordel pizzasausen utover bunnen.
  7. Riv squash og poteter på en mandolin eller skjær i tynne skiver med en kniv. Kutt mozzarella i skiver. 
  8. Fordel squash, potet og mozarella utover pizzaen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. 
  9. Rist pinjekjernene i en varm, tørr panne i noen minutter til gylne. 

Server nystekt blomkålpizza med ristede pinjekjerner, trøffelolje og frisk timian.  

Hvis du ikke er vegetarianer kan du med fordel kjøpe en god, tynn spekeskinke og ha oppå pizzaen rett før den skal serveres! Molto bene!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.