Ingredienser

1 porsjon gir ca. 1.5 liter konsentrert saft

  • minst 20 stk. syrinblomst -klaser
  • 1 kg sukker
  • 1 l vann
  • 4 stk. lime
Del

Syrinsaft

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er så gøy å lage saft av syriner! Saften får en fantastisk farge, og deilig syrlig, aromatisk og litt bitter smak - perfekt som leskedrikk på varme sommerdager! Og kanskje for å sette en ekstra piff på sommerdrinken?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 1.5 liter konsentrert saft

  • minst 20 stk. syrinblomst -klaser
  • 1 kg sukker
  • 1 l vann
  • 4 stk. lime

Slik gjør du

  1. Rist litt på blomsterklasene slik at rusk og eventuelle insekter forsvinner. Trekk blomstene av stilkene og ha dem i et stort glass eller en bolle. 
  2. Kok opp sukker og vann i en kjele.
  3. Vask lime med litt vaskemiddel og skyll dem godt. Skjær dem i tynne skiver og ha dem i bollen sammen med sitronsyre. 
  4. Hell den kokende sukkerlaken over blomstene og rør rundt. Dekk til med et klede og la stå og trekke i minst et døgn, gjerne så lenge som 3 døgn.
  5. Sil saften gjennom et klede og klem ut saften så godt som mulig. Hell den på godt rengjorte og tørre flasker. Skru på kork og Oppbevar flaskene kaldt og mørkt. Holdbar i minst 4 uker.

SyrinsaftSyrinsaft

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant