Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svarthyllsaft.jpg

Svarthyllsaft

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 3 liter saft per porsjon

  • 1 kg svarthyllbær skylt og uten stilker
  • 500 g eple , i biter
  • saft av 1 stk. sitron
  • 6 dl sukker pr liter saft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De store, tunge klasene med glinsende svarte bær gir en mørk og aromatisk saft som smaker deilig både kald og varm. Svarthyllsaft er fin å bruke når man er forkjølet – den påstås å ha hostestillende virkning.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 3 liter saft per porsjon

  • 1 kg svarthyllbær skylt og uten stilker
  • 500 g eple , i biter
  • saft av 1 stk. sitron
  • 6 dl sukker pr liter saft

Slik gjør du

  1. Legg hyllebær og eple i en kjele og fyll på med vann til halvveis opp på bærene. Kok opp og la det hele koke i 15-20 minutter. Sil bærene gjennom et klede. La det gjerne stå og dryppe av i noen timer. Ikke klem på posen, da blir saften grumsete.
  2. Mål opp saften og juster eventuelt mengden med litt vann. Kok opp og tilsett sitronsaft og sukker. Kok til sukkeret er ordentlig oppløst.
  3. Hell den ferdige saften på rene, varme, tørre flasker og skru på lokket med en gang. Oppbevar saften mørkt og kaldt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB14 28.09.2023 09:29:49