Geitramsgelé

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingredienser

  • 4 dl ublandet geitramssaft
  • 4 dl vann
  • 12 stk gelatinplater

Slik gjør du

  1. Bland like mengder geitramssaft og vann.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter til de er myke.
  3. Kok opp litt av saften og trekk kjelen vekk fra platen. Klem forsiktig ut vannet fra gelatinplatene og rør dem godt ut i den varme saften.
  4. Rør inn gelatinblandingen i resten av saften.
  5. Fyll geleen på rene glass med lokk.

Geitramsgelé kan serveres til kjøttretter, på samme måte som rips- eller portvinsgelé. Den kan også serveres som pålegg eller rett og slett til dessert.

Oppbevar geleen kjølig.

Du kan også stivne geitramsgelé med pektin. Da blir den vegansk. Følg mengdeberegningen på emballasjen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.