Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Geitramsgelé

Geitramsgelé

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl ublandet geitramssaft
  • 4 dl vann
  • 12 stk. gelatinplater
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geitramsen er vakker og lett gjenkjennelig med sine høye stengler og rosa blomster. den finnes ofte i store mengder, og da er det lett å plukke nok blomster til å lage både saft og gelé. Sett av en varm sommerettermiddag og lag den lekre geléen, som garantert vil vekke begeistring!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl ublandet geitramssaft
  • 4 dl vann
  • 12 stk. gelatinplater

Slik gjør du

  1. Bland like mengder geitramssaft og vann.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter til de er myke.
  3. Kok opp litt av saften og trekk kjelen vekk fra platen. Klem forsiktig ut vannet fra gelatinplatene og rør dem godt ut i den varme saften.
  4. Rør inn gelatinblandingen i resten av saften.
  5. Fyll geleen på rene glass med lokk.

Geitramsgelé kan serveres til kjøttretter, på samme måte som rips- eller portvinsgelé. Den kan også serveres som pålegg eller rett og slett til dessert.

Oppbevar geleen kjølig.

Du kan også stivne geitramsgelé med pektin. Da blir den vegansk. Følg mengdeberegningen på emballasjen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 08:58:08