Syltede gulbeter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tynne skiver av syltet gulbete er spennende og lekkert tilbehør til både grillmat og fiskeretter. Vi har brukt verdens enkleste syltelake - 1,2,3-laken. 

Ingredienser

  • 2 stk gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær bete i løvtynne skiver med en skap kniv eller mandolin.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og salt og hell over betene. Avkjøl helt og sett kaldt til servering.
  3. Oppbevar betene i tett glass, godt dekket av laken.  

Laken kan godt smakes til med krydder eller friske urter, for eksempel korianderfrø, stjerenanis eller frisk dill eller koriander.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.