Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltede beter

Syltede gulbeter

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver av syltet gulbete er spennende og lekkert tilbehør til både grillmat og fiskeretter. Vi har brukt verdens enkleste syltelake - 1,2,3-laken. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær beter i løvtynne skiver med en skarp kniv eller mandolin.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og salt og hell over betene. Avkjøl helt og sett kaldt til servering.
  3. Oppbevar betene i tett glass, godt dekket av laken.  

Laken kan godt smakes til med krydder eller friske urter, for eksempel korianderfrø, stjerenanis eller frisk dill eller koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 03:14:25