Syltede gulbeter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tynne skiver av syltet gulbete er spennende og lekkert tilbehør til både grillmat og fiskeretter. Vi har brukt verdens enkleste syltelake - 1,2,3-laken. 

Ingredienser

  • 2 stk. gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær beter i løvtynne skiver med en skarp kniv eller mandolin.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og salt og hell over betene. Avkjøl helt og sett kaldt til servering.
  3. Oppbevar betene i tett glass, godt dekket av laken.  

Laken kan godt smakes til med krydder eller friske urter, for eksempel korianderfrø, stjerenanis eller frisk dill eller koriander.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.