Syltet blæretang

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Å sanke tang er enkelt, men hva skal du bruke den til? De ytterste blærene på blæretangen er som små, lubne kapers, med naturlig saltsmak og spennende konsistens. Nydelig i fiskesuppe og sammen med andre fiskeretter, og smaker i tillegg godt på postei eller i salat.

Ingredienser

  • 200 g blærer fra blæretang

Lake:

  • 4 dl vann
  • 2,5 dl eplecidereddik
  • 150 g sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Høst frisk tang i rent vann. Bruk saks og klipp av blærene og litt av stilken på blæretangen. Ikke skyll den i ferskvann, det vil sette i gang den naturlige slimproduksjonen.
  2. Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp. Rør til alt sukkeret har løst seg opp.
  3. Trekk kjelen av varmen og ha i all tangen. Tangen blir knall grønn, men denne fargen vil etter hvert gå tilbake. Fyll tangen tett i rene, tørre glass, og hell i så mye som mulig av laken. Skru på lokk. Sett glassene kaldt. Den syltede tangen smaker best når den har fått stå i minst 1 måned, men kan godt spises før.
Du kan også sylte andre typer tang, for eksempel unge blærer av grisetang og de ytterste skuddene på sagtang.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.