Ingredienser

  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper
Del

Sopp-pickles

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp eddik, vann og sukker og legg i sopp, løk, hvitløk, chili og krydder. Kok opp, senk varmen og la det hele trekke i 10-15 minutter.
  2. Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket.

Oppbevar glassene kaldt og mørkt.

Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant