Sopp-pickles

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.

Ingredienser

  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båt hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp eddik, vann og sukker og legg i sopp og krydder. Kok opp, senk varmen og la det hele trekke i 10-15 minutter.
  2. Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket.

Oppbevar glassene kaldt og mørkt.

Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.