Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte kastanjer

Stekte kastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kastanjer
  • 300 g grovt salt
  • 3 kvister frisk rosmarin

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du vandret gatelangs i en europeisk storby om høsten med et kremmerhus varme, grillede kastanjer i hendene og kjent duften av grillkull fra salgsbodene? Vi viser deg hvordan du kan gjenskape den gode følelsen hjemme!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kastanjer
  • 300 g grovt salt
  • 3 kvister frisk rosmarin

Slik gjør du

Obs! De vanligste kastanjene i Norge er hestekastanje, som vi ofte kan finne i parker og hager om høsten. De er giftige, og er ikke egnet som menneskemat. 

trinn du kan merke av

Server kastanjene varme, gjerne med litt salt eller rørt smør.

Å gi kastanjene et lite oppkok før de stekes og la dem hvile under et håndkle etterpå, gjør at den brune hinnen på innsiden av skallet lettere løsner. Hinnen er bitter og tørr, og ødelegger smaksopplevelsen av de søte, myke kastanjene. Metoden kan også benyttes om du skal grille kastanjene.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 01.05.2025 00:36:15