Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte kastanjer

Stekte kastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kastanjer
  • 300 g grovt salt
  • 3 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 368 kcal
Fett 4 g
Protein 6 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du vandret gatelangs i en europeisk storby om høsten med et kremmerhus varme, grillede kastanjer i hendene og kjent duften av grillkull fra salgsbodene? Vi viser deg hvordan du kan gjenskape den gode følelsen hjemme!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kastanjer
  • 300 g grovt salt
  • 3 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 368 kcal
Fett 4 g
Protein 6 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg kastanjene med den flate siden ned og bruk en skarp kniv (gjerne med sagblad) til å skjære et snitt gjennom skallet (på langs eller tvers). Vær forsiktig så du ikke skjærer deg, kastanjene er glatte og harde!
  3. Legg kastanjene i en kjele og hell over kaldt vann. Kok opp. Hell av vannet med en gang det koker.
  4. Dekk bunnen av en langpanne eller ildfast form med grovt salt og plasser kastanjene med snittet opp på saltet, slik at de står stødig. Legg rosmarinkvistene oppå.
  5. Plasser formen midt i stekeovnen og stek i 20-25 minutter. Ta formen ut av ovnen og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle i 15 minutter.

Server kastanjene varme, gjerne med litt salt eller rørt smør.

 

Å gi kastanjene et lite oppkok før de stekes og la dem hvile under et håndkle etterpå, gjør at den brune hinnen på innsiden av skallet lettere løsner. Hinnen er bitter og tørr, og ødelegger smaksopplevelsen av de søte, myke kastanjene. Metoden kan også benyttes om du skal grille kastanjene.

De vanligste kastanjene i Norge er hestekastanje, som vi ofte kan finne i parker og hager om høsten. De er vakre og gode å ha i hånden, men egner seg ikke som meneskemat. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2024 00:54:15