Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rosenkål og kastanjer

Rosenkål og kastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 4 skiver bacon
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 188 kcal
Fett 12 g
Protein 7 g
Karbohydrater 11 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 4 skiver bacon
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 188 kcal
Fett 12 g
Protein 7 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene på rosenkålen (men ikke kast dem) og del de største i to. Skjær bacon i strimler og grovhakk kastanjer.
  2. Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og fres baconstrimlene til de er gylne.
  3. Tilsett rosenkålen og la den frese med 3-4 minutter, eller til de begynner å bli møre.
  4. Ha i resten av rosenkålbladene og la det hele bli varmt.
  5. Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper. 
Hermetiske kastanjer får du i velassorterte matbutikker. Om du bare får tak rå kastanjer, kan du koke dem i 45 minutter og deretter rense dem. Ristede hasselnøtter kan godt erstatte kastanjene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB14 10.11.2024 12:23:36