Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt uerfilet med gul paprikasaus

Stekt uerfilet med gul paprikasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g uerfilet , evt. seifilet
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukkererter
  • 1 kvist frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 29 g
Protein 37 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Uer er en flott matfisk med masse smak. Den egner seg godt til steking, og her har den fått selskap av en deilig gullgul paprikasaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g uerfilet , evt. seifilet
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukkererter
  • 1 kvist frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 29 g
Protein 37 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på uerfileter og skjær ut bein. Del hver filet i to eller tre, avhengig av størrelsen. Du kan også bruke seifilet eller annen hvit fisk.
  2. Skjær paprika og sjalottløk i biter. Varm en liten kjele eller sauteringspanne med litt olje og fres løk og paprika på middels varme til det er helt mykt. Tilsett hakket hvitløk etter noen minutter. Hell i fløkte og kok opp. La det hele koke noen minutter.
  3. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen helt glatt. Sil den gjennom en fin sil om du vil ha vekk rester av skallet. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek uerstykkene til de er gylne på begge sider. Krydre med salt og pepper og la fisken hvile litt, så du er sikker på at den er gjennomstekt.
  5. Varm grønnsakene raskt, så de beholder spensten.

Server stekt uerfilet med sukkererter og paprikasaus. Kokte poteter smaker godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 15:47:28