Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spinat og fetaostknytter 2

Spinat- og fetaostknytter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig (á 450 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g fetaost
  • 1 dl revet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 stk. egg
  • 1 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 291 kcal
Fett 22 g
Protein 7 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Inspirert av greske smaker har vi laget disse smakfulle små butterdeigstertene med spinat, feta og hasselnøtter. Resultatet er lekre, gylne små knyter med deilig fyll. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig (á 450 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g fetaost
  • 1 dl revet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 stk. egg
  • 1 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 291 kcal
Fett 22 g
Protein 7 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Knytene kan godt lages i god tid før de skal serveres. Varm dem i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

Server lune eller kalde, gjerne på en enkel salat.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB13 19.07.2025 03:37:02