Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Soppsmør

Soppsmør

Ingredienser

porsjoner

Gir ca 250-300 g ferdig soppsmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sopp
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss soyasaus eller soppsoya
  • 1 ss hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 388 kcal
Fett 41 g
Protein 2 g
Karbohydrater 1 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Soppsmøret har en nydelig, mild soppsmak, og kan brukes på ferskt brød, i bakte poteter eller som tilbehør til vilt- eller lammekjøtt. Bruker du tørket sopp, bør den bløtlegges i litt varmt vann før den stekes.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca 250-300 g ferdig soppsmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sopp
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss soyasaus eller soppsoya
  • 1 ss hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 388 kcal
Fett 41 g
Protein 2 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

  1. Rens soppen grundig og damp den i tørr stekepanne til nesten all væske er borte. Bruker du tørket sopp, så bløtlegg den i varmt vann i 10 minutter før bruk.
  2. Tilsett litt smør og finhakket sjalottløk og stek videre til soppen er gyllen. Press over litt sitron.
  3. Avkjøl soppen helt og finhakk den med kniv eller kjøkkenmaskin. Bland sopp og hakket timian med romtemperert smør og smak til med soyasaus, salt og pepper.
  4. Rull smøret til en pølse i litt matpapir eller plastfolie og legg det kaldt. Bruk smøret på smørbrød, eller som et spesielt kryddersmør til stekt kjøtt eller bakte poteter.

Smøret kan varieres ved å tilsette for eksempel hvitløk og forskjellige urter, eller ved å bytte ut sitronsaften med sherry eller hvitvin. Men pass på å ikke drukne den fantastiske soppsmaken!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 05.10.2024 12:19:57