Granskuddgelé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

De små, lysegrønne granskuddene kan brukes til mer enn granskuddsirup! Denne granskuddgeléen passer til ost og sammen med viltkjøtt.

Ingredienser

1
Porsjoner

1 porsjon gir ca 1 liter gelé

  • ca. 1 l granskudd
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker gjerne syltesukker med pektin
  • saft av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Ha granskudd i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp, senk varmen og la det koke i ca. 25 minutter.
  2. Sil granskuddsaften gjennom en tett sil eller et klede. Mål opp saften og like mye sukker som saft. 
  3. Kok opp saften på nytt og la den koke kraftig i 3-5 minutter. Tilsett deretter sukker litt etter litt mens du rører, til sukkeret er oppløst.  
  4. Senk varmen og la geléen koke videre uten omrøring i 10-15 minutter, eller til den begynner å tykne. Fjern eventuelt skum og urenheter som danner seg på toppen. Gjør en geléprøve. Om geléen virker for tynn, så kok videre noen minutter til før du gjentar prosessen.

Geléprøve: Hell litt av den varme gelèen på en kald asjett og la den stå et par minutter. Trekk en skje gjennom geléen. Om den stivner er den ferdig, hvis ikke må den få koke videre. Du kan også prøve med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Blir ikke geleen stiv kan du tilsette pektin. Følg da oppskriften på pakken.

  1. Hell geléen på rene, varme, tørre glass og skru på lokk med en gang. La stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kaldt. Holdbar i ca 12 måneder.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.