Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Små kyllingpaier

Små kyllingpaier

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 600 g hvetemel
  • 300 g smør , i terninger
  • 1 ts salt
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 dl vann
  • 1 stk. eggeplomme til pensling

Kyllingfyll:

  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 5 stk. grillet kyllinglår , uten skinn og ben, plukket i små biter
  • 10 stk. hakket grønne oliven
  • 6 ss hakket bladpersille
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 21 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Brasil, der disse små paiene kommer fra, heter de «empadinhas de frango», og har sprø deig og saftig fyll av kylling. Et av kjennetegnene på en ordentlig empadinha er at den nesten faller fra hverandre når man biter i den, så vær forsiktig! Bruk store muffinsformer, og vær nøye med å feste lokket ordentlig før de stekes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 600 g hvetemel
  • 300 g smør , i terninger
  • 1 ts salt
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 dl vann
  • 1 stk. eggeplomme til pensling

Kyllingfyll:

  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 5 stk. grillet kyllinglår , uten skinn og ben, plukket i små biter
  • 10 stk. hakket grønne oliven
  • 6 ss hakket bladpersille
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 21 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

1. Smuldre hvetemel og smør i en bolle til det er “grynete”. Tilsett salt. Visp sammen eggeplommer og vann og bland det inn i melblandingen litt etter litt, til du har en god deig. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskap i ca. 30 minutter.

2. Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykkelse på et godt melet bord og stikk ut sirkler ved hjelp av en asjett eller liknende. Fyll muffinsformer med deigen, slik at litt deig henger over kanten. Stikk også ut mindre sirkler til lokk. Sett til side.

3. Fres løk og hvitløk i olje til den er myk og blank. Ha i grovhakket tomat og småkok i 5 minutter. Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett kyllingbuljong til blandingen er som en tykk stuing. Vend inn kyllingkjøtt, oliven, persille og grønne erter og kok opp. Smak til med salt og kvernet pepper.

4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Ha kyllingblanding i muffinsformene, klem lokket på plass på toppen og skjær vekk overflødig deig.

5. Stek paiene midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte og lokket har fått en fin farge. Server lune eller varme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:46:51