Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Små kyllingpaier

Små kyllingpaier

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 600 g hvetemel
  • 300 g smør , i terninger
  • 1 ts salt
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 dl vann
  • 1 stk. eggeplomme til pensling

Kyllingfyll:

  • 2 stk. finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 5 stk. grillet kyllinglår , uten skinn og ben, plukket i små biter
  • 10 stk. hakket grønne oliven
  • 6 ss hakket bladpersille
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 21 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Brasil, der disse små paiene kommer fra, heter de «empadinhas de frango», og har sprø deig og saftig fyll av kylling. Et av kjennetegnene på en ordentlig empadinha er at den nesten faller fra hverandre når man biter i den, så vær forsiktig! Bruk store muffinsformer, og vær nøye med å feste lokket ordentlig før de stekes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 600 g hvetemel
  • 300 g smør , i terninger
  • 1 ts salt
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 dl vann
  • 1 stk. eggeplomme til pensling

Kyllingfyll:

  • 2 stk. finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 5 stk. grillet kyllinglår , uten skinn og ben, plukket i små biter
  • 10 stk. hakket grønne oliven
  • 6 ss hakket bladpersille
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 336 kcal
Fett 21 g
Protein 14 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB13 15.06.2025 14:11:45