Mager skinkepai

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En pai behøver ikke være full av kalorier for å smake godt! Denne paien med mager paibunn, lettmelk og skinke er full av smak og gjør det enkelt å velge lett.

Ingredienser

4
Porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 ss olje
  • ½ stk rød paprika
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 2 stk egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stilker frisk timian
Vis næringsinnhold
Energi
354kcal
Fett
18.6g
Protein
21.7g
Karbohydrater
24.2g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann for hånd eller hurtigmikser. Form deigen til en flat, tykk kake pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter, gjerne lenger (deigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke).
  2. Trykk deigen ut i en stor eller flere små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
  3. Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purre i strimler. Riv osten.
  4. Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.