Ingredienser

4  porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 0,25 stk. purre
  • 1 ss olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stilker frisk timian
  • 50 g revet halvfet hvitost
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

354kcal

Energi

18.6g

Fett

21.7g

Protein

24.2g

Karbohydrater

1.8mg

Jern

Del

Mager skinkepai

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En pai behøver ikke være full av kalorier for å smake godt! Denne paien med mager paibunn, lettmelk og skinke er full av smak og gjør det enkelt å velge lett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 0,25 stk. purre
  • 1 ss olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stilker frisk timian
  • 50 g revet halvfet hvitost
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

354kcal

Energi

18.6g

Fett

21.7g

Protein

24.2g

Karbohydrater

1.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann for hånd eller hurtigmikser. Form deigen til en flat, tykk kake. Pakk inn deigen og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter, gjerne lenger (deigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke).
  2. Trykk deigen ut i en stor eller flere små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
  3. Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purre i strimler.
  4. Fres skinke, sjampinjong, paprika og purre i litt i olje i en stekepanne.
  5. Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  6. Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen.
  7. Sett inn paien på 180 °C i stekeovnen og stek i ca. 30 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant