Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Iskrem med blåbær

Iskrem med blåbær

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 150 g frosne blåbær
  • 50 g hakket hvit sjokolade
  • 4 dl kremfløte

Iskjeks:

  • 6 stk. iskjeks
  • 50 g hvit sjokolade
  • 40 g hakkede pistasjnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blåbæris har sommerens herligste farge! I tillegg smaker den helt fantastisk, og slår garantert an hos både store og små. Når høsten kommer og det er tid for blåbærtur, er det selvsagt også tid for en ny runde med blåbæris. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 150 g frosne blåbær
  • 50 g hakket hvit sjokolade
  • 4 dl kremfløte

Iskjeks:

  • 6 stk. iskjeks
  • 50 g hvit sjokolade
  • 40 g hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Legg blåbærene på benken slik at de tiner litt.
  2. Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  4. Vend inn halvfrossne blåbær og hakket hvit sjokolade.
  5. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
  6. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  7. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  8. Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og hakkede pistasjenøtter.
Iskjeks med sjokolade og nøtter? Knekk sjokolade i en liten bolle, og sett bollen over en kjele med vann på middels varme. La sjokoladen smelte litt før du rører i den. Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen før du dypper dem i hakkede nøtter. Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 23.09.2023 05:59:43