Lagre

Ingredienser

  • ca. 30 g spiselige blomster
  • ca. 6 dl lemonade , hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft
Del

Pinneis med blomster

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Etter hvert som hagene blomstrer rundt om i landet er det mange fantastiske farger som titter frem. Mange blomster er spiselige, og kan fint brukes til å lage noen superlekre is!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • ca. 30 g spiselige blomster
  • ca. 6 dl lemonade , hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skyll blomstene forsiktig i kaldt vann. La dem tørke. Plukk blomsterbladene fra stilkene.

2. Legg blomsterbladene i isformer, og hell på lemonade, hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft du liker. Husk bare å blande saften litt sterkere enn hva du vanligvis pleier å gjøre.

 

Dersom blomsterbladene flyter opp, sett formene i fryseren, etter ca. 1 time kan du presse blomsterbladene ned i den halvfrosne isen med en liten teskje.

 

3. Sett formene i fryseren. Stikk inn ispinner av tre når isen er halvfrossen. Ispinnene får du kjøpt i hobbybutikker. La isen stå i fryseren til den har blitt helt stiv, 2-3 timer. 

 

Stemor, syrinblomst, løvemunn, ringblomst, geitrams, roser, nellik og løvetann er bare noen blomster som er spiselige. Bruk gjerne blomster fra hagen, og om du kjøper blomstene se til at det ikke har blitt brukt sprøytemidler på dem.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant