Slik gjør du:
1. Skyll blomstene forsiktig i kaldt vann. La dem tørke. Plukk blomsterbladene fra stilkene.
2. Legg blomsterbladene i isformer, og hell på lemonade, hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft du liker. Husk bare å blande saften litt sterkere enn hva du vanligvis pleier å gjøre.
Dersom blomsterbladene flyter opp, sett formene i fryseren, etter ca. 1 time kan du presse blomsterbladene ned i den halvfrosne isen med en liten teskje.
3. Sett formene i fryseren. Stikk inn ispinner av tre når isen er halvfrossen. Ispinnene får du kjøpt i hobbybutikker. La isen stå i fryseren til den har blitt helt stiv, 2-3 timer.
Stemor, syrinblomst, løvemunn, ringblomst, geitrams, roser, nellik og løvetann er bare noen blomster som er spiselige. Bruk gjerne blomster fra hagen, og om du kjøper blomstene se til at det ikke har blitt brukt sprøytemidler på dem.