Sis köfte med sitron, hvitløk og persille

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sis köfte er store, saftige og smakfulle kjøttboller på spyd. Disse har en frisk smak av sitronskall. Grillspydene er et herlig alternativ til hamburger, og finfin som tapasrett!

Ingredienser

porsjoner

Köfte:

  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakket persille, revet sitronskall, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  3. Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  4. Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  5. Server köftene varme, gjerne med sitronen i båter ved siden av.
Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.