Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rød majones

Rød majones med soltørket tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • ca. 4 dl nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 båt hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater i olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 855 kcal
Fett 92 g
Protein 3 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi tør påstå av denne majonesen blir ekstra god om du lager den fra bunnen, men har du lite tid, er det klart du kan bruke en majones fra butikken også. En knallgod majones som passer til skalldyr og sjømat, i en burger eller sammen med søtpotetfries.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • ca. 4 dl nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 båt hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater i olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 855 kcal
Fett 92 g
Protein 3 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Ha i krydder og sitronsaft/eddik.
  2. Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Blir den for tykk kan den også skille seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe, eller la være å tilsette resten av oljen.
  3. Finhakk hvitløk og soltørkede tomater og bland dem inn i majonesen sammen med tomatpuré. Juster smaken med litt sukker, salt, pepper, kajenne og sitron/eddik. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 23:23:20