Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rippli fra sveits

Rippli fra Sveits

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss smør eller margarin
  • ca. 100 g bacon i biter
  • 1 stk. løk , hakket
  • 2 båter hvitløk , hakket
  • 300 g hodekål i strimler
  • 200 g sellerirot i biter
  • 250 g gulrot i skiver
  • 500 g potet i skiver
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 800 g sommerkoteletter
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 49 g
Protein 49 g
Karbohydrater 28 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i sommerkoteleter er dette retten for deg! Rippli kan oversettes med kotelettkam, og er en saftig og smakfull del av grisen. Rundt Bern i Sveits server de rippli med bacon, bønner og poteter. Dette er kraftkost som gjør sommerkotelettene ære også midt på vinteren!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss smør eller margarin
  • ca. 100 g bacon i biter
  • 1 stk. løk , hakket
  • 2 båter hvitløk , hakket
  • 300 g hodekål i strimler
  • 200 g sellerirot i biter
  • 250 g gulrot i skiver
  • 500 g potet i skiver
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 800 g sommerkoteletter
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 49 g
Protein 49 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

  1. Varm en sauteringspanne, jerngryte eller vid stekepanne med smør eller margarin og stek baconterninger til de begynner å få farge. Tilsett hakket løk og hvitløk i en stekepanne og fres videre til løken er mykt og blank.
  2. Vend inn strimlet kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe i 7-8 minutter, til kålen begynner å bli mør. Smak til med salt, pepper og timian.
  3. Legg kotelettene oppå grønnsakene og hell over vin og buljong. Kok opp. Sett på lokk, senk varmen og la det småkoke i ca. 1 time, til kjøttet er mørt.
  4. Bland inn de hakkede tomatene og la det hele koke i 10 minutter før servering. Juster om nødevendig smakene med litt salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 02.11.2024 18:13:20