Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerkoteletter med gratinert hjertesalat

Sommerkoteletter med gratinert hjertesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss bbq-saus
  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 50 g blåmuggost , f.eks. roquefort
  • 50 g hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5371 kcal
Fett 483 g
Protein 251 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sommerkoteletter med sin røkte og salte smak blir her ledsaget av grillet hjertesalat, gratinert med roquefort og et dryss med grovhakkede hasselnøtter. Spennende og enkel kosemat i sommerlige anledninger. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss bbq-saus
  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 50 g blåmuggost , f.eks. roquefort
  • 50 g hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5371 kcal
Fett 483 g
Protein 251 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg under steking/grilling.
  2. Pensle kotelettene med litt olje og krydre dem med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle med BBQ-saus når det nærmer seg servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Skjær hjertesalat i to på langs. Pensle dem med olje på snittflaten og legg dem på direkte varme på grillen. Snu salatene når de har fått fin grillfarge. Dryss på roquefort-ost og sett lokk på grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og maten bli ferdig.
  2. Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over hjertesalaten.

Litt godt ferskt brød og god sennep passer til denne retten.

 

Brokkolisalat med bacon er et annet godt tilbehør til sommerkotelettene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 02.11.2024 00:36:40