Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrkjøttboller

Reinsdyrkjøttboller

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 231 kcal
Fett 11 g
Protein 27 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kjøttboller med reinsdyr og svin, perfekte som spennende tapasboller, i en tradisjonell kremet viltsaus eller i en mild tomatsaus sammen med pasta. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 231 kcal
Fett 11 g
Protein 27 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Varm litt margarin i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Legg den over på en tallerken og avkjøl helt.
  2. Ha reinsdyrkjøttdeig og medisterdeig i en miksebolle og bland inn salt og krydder med maskin på lav hastighet, eller for hånd. Når deigen blir klebrig er den klar til å spes.
  3. Dryss over halvparten av potetmelet og arbeid det inn i farsen sammen med litt av melken. Fortsett å spe med melk, og tilsett etter hvert resten av potetmelet. Farsen er ferdig spedd når den er godt blandet og det er lett å forme små, fine kjøttboller som holder fasongen.
  4. Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et bakepapir etter hvert.
  5. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Stek bollene gyllenbrune og legg dem etter hvert over i en ildfast form. Stek dem ferdig i stekeovnen på 150 °C i 10-15 minutter, eller til bollene er gjennomstekte.

Server kjøttbollene sammen med pasta eller som en egen rett på et tapasbord. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 10:49:30