Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Del

Reinsdyrkjøttboller

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kjøttboller med reinsdyr og svin, perfekte som spennende tapasboller, i en tradisjonell kremet viltsaus eller i en mild tomatsaus sammen med pasta. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Varm litt margarin i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Legg den over på en tallerken og avkjøl helt.
  2. Ha reinsdyrkjøttdeig og medisterdeig i en miksebolle og bland inn salt og krydder med maskin på lav hastighet, eller for hånd. Når deigen blir klebrig er den klar til å spes.
  3. Dryss over halvparten av potetmelet og arbeid det inn i farsen sammen med litt av melken. Fortsett å spe med melk, og tilsett etter hvert resten av potetmelet. Farsen er ferdig spedd når den er godt blandet og det er lett å forme små, fine kjøttboller som holder fasongen.
  4. Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et bakepapir etter hvert.
  5. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Stek bollene gyllenbrune og legg dem etter hvert over i en ildfast form. Stek dem ferdig i stekeovnen på 150 °C i ca. 10-15 minutter.

Server kjøttbollene sammen med pasta eller som en egen rett på et tapasbord. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant