Reinsdyrkjøttboller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Saftige kjøttboller med reinsdyr og svin, perfekte som spennende tapasboller, i en tradisjonell kremet viltsaus eller i en mild tomatsaus sammen med pasta. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 5 stk knuste einebær
  • 12 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Finhakk løk. Varm litt margarin i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Legg den over på en tallerken og avkjøl helt.

2. Ha reinsdyrkjøttdeig og medisterdeig i en miksebolle og bland inn salt og krydder med maskin på lav hastighet, eller for hånd. Når deigen blir klebrig er den klar til å spes.

3. Dryss over halvparten av potetmelet og arbeid det inn i farsen sammen med litt av melken. Fortsett å spe med melk, og tilsett etter hvert resten av potetmelet. Farsen er ferdig spedd når den er godt blandet og det er lett å forme små, fine kjøttboller som holder fasongen.

4. Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et bakepapir etter hvert.

5. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Stek bollene gyllenbrune og legg dem etter hvert over i en ildfast form. Stek dem ferdig i stekeovnen på 150 °C i ca. 10-15 minutter.

Server kjørrbollene sammen med pasta eller som en egen rett på et tapasbord. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.