Reinsdyrkarbonade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med reinsdyrskav eller finnbiff i fryseren har du flere gode middagsmuligheter. Halvtint reinsdyrskav blir til flott farse i løpet av få sekunder, og du kan lage herlige, grove reinsdyrkarbonader med masse smak. Har du avskjær eller kjøttdeig av rein, er dette selvfølgelig også flott å bruke i denne retten. 

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 stk finhakket løk
  • 50 g (1 stk) hakket sylteagurk
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør , til steking

Tilbehør:

  • 8 skive helkornbrød ,ristet (stekt)
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 skive bacon
  • 2 stk tomat
  • 8 stk sylteagurk i skiver
  • 8 ss lettrømme tilsatt hakket gressløk og revet hvitløk

Slik gjør du

  1. La reinsdyrskavet ligge på kjøkkenbenken til det er halvtint. Ha det i en hurtigmikser sammen med saltet eller kvern det i en kjøttkvern til det er grovmalt. Kjøttet skal virke klebrig når du tar på det.
  2. Tilsett pepper, finhakket løk, sylteagurk og potetmel og kjør det hele sammen. 
  3. Spe med fløte til du har en jevn farse som kan formes med hendene. Del farsen og form karbonader.
  4. Varm en stekepanne med smør og stek karbonadene til de er så vidt gjennomstekte.
  5. Sprøstek baconskivene.gylne i litt smør.
  6. Legg salat, rømmedressing, tomatskiver, bacon, sylteagurk og karbonade på 4 brødskiver. Legg den andre brødskiven på toppen.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.