Ingredienser

Reinsdyrkarbonader:

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 50 g hakket sylteagurk
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 båt hvitløk
  • 8 ss lettrømme
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 2 stk. tomat
  • 8 stk. sylteagurk i skiver
  • 8 skiver helkornbrød , ristet
Del

Reinsdyrkarbonade

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med reinsdyrskav eller finnbiff i fryseren har du flere gode middagsmuligheter. Halvtint reinsdyrskav blir til flott farse i løpet av få sekunder, og du kan lage herlige, grove reinsdyrkarbonader med masse smak. Har du avskjær eller kjøttdeig av rein, er dette selvfølgelig også flott å bruke i denne retten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Reinsdyrkarbonader:

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 50 g hakket sylteagurk
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 båt hvitløk
  • 8 ss lettrømme
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 2 stk. tomat
  • 8 stk. sylteagurk i skiver
  • 8 skiver helkornbrød , ristet

Slik gjør du

  1. La reinsdyrskavet ligge på kjøkkenbenken til det er halvtint. Ha det i en hurtigmikser sammen med salt eller kvern det i en kjøttkvern til det er grovmalt. Kjøttet skal virke klebrig når du tar på det.
  2. Tilsett pepper, finhakket løk, sylteagurk og potetmel og kjør det hele sammen.
  3. Spe med fløte til du har en jevn farse som kan formes med hendene. Del farsen og form karbonader.
  4. Varm en stekepanne med smør og stek karbonadene til de er så vidt gjennomstekte.
  5. Sprøstek baconskivene gylne i litt smør.
  6. Finhakk gressløk og hvitløk- og bland sammen med rømme. Legg salat, rømmedressing, tomatskiver, bacon, sylteagurk og karbonade på 4 brødskiver. Legg den andre brødskiven på toppen.

Reinsdyrkarbonade

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant