Potetchips

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelpoteten egner seg veldig godt til å lage chips av. Når de stekes i ovnen på lav temperatur kommer den gode smaken godt frem.  

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. mandelpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts grovt salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C
  2. Vask poteten, tørk godt og behold skallet på.
  3. Skjær potetene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. La skivene ligge i rennende kaldt vann i ca. 15 minutter. Tørk potetskivene godt med papir.
  4. Hell over oljen og gni godt inn.
  5. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  6. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  7. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett boks eller glass holder de seg sprø.