Ingredienser

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Karamellsaus:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g grovhakket mørk kokesjokolade

Til fritering og strø:

  • ca. 1 l soyaolje eller maisolje
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel
Del

Churros

(23)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige sprø Churros rullet i sukker og kanel, servert med salt karamellsaus og syndig sjokoladesaus er gode minner fra Spania og ferieturen. Lag dem selv, da vel!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Karamellsaus:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g grovhakket mørk kokesjokolade

Til fritering og strø:

  • ca. 1 l soyaolje eller maisolje
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Smelt sukker til karamellsaus i en kjele på middels varme. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge. Se til at den ikke brenner seg.
  2. Varm opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellsausen kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
  1. Kok opp fløte til sjokoladesaus i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Sett sausen til side mens du lager churros.
Vannbakkels 3a
  1. Kok opp smør, sukker, salt, frø fra vaniljestang og vann i en kjele.
Vannbakkels 3c
  1. Tilsett mel, og rør om med en tresleiv til alt er godt blandet og røren er samlet til en ball.
Vannbakkels 3d
  1. Trekk kjelen til side og tilsett ett og ett egg, rør godt. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Vannbakkels 3e
  1. Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp.
  2. Varm olje i en gryte til 180 °C. Bland sukker og kanel på en tallerken og sett frem en tallerken med et ark kjøkkenpapir.
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.
  1. Trykk deigen ut av sprøyteposen og ned i oljen. Hver churros skal være ca. 10 cm. lang. Bruk en saks og klipp av hver churros. Friter gjerne i flere omganger.
  2. Når churrosene har fått en gyllen og fin farge, bruk en klype og ta dem opp. Rull de friterte churrosene i sukker- og kanelblandingen, før du legger dem på tallerkenen med kjøkkenpapir.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant