Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetchips

Potetchips

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. mandelpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts grovt salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelpoteten egner seg veldig godt til å lage chips av. Når de stekes i ovnen på lav temperatur kommer den gode smaken godt frem.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. mandelpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts grovt salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C
  2. Vask poteten, tørk godt og behold skallet på.
  3. Skjær potetene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. La skivene ligge i rennende kaldt vann i ca. 15 minutter. Tørk potetskivene godt med papir.
  4. Hell over oljen og gni godt inn.
  5. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  6. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  7. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett boks eller glass holder de seg sprø.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 18.07.2024 16:34:48