Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tørket reinsdyrkjøtt

Ingredienser

velg antall porsjoner
Del

Tørket reinsdyrkjøtt

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tørket reinsdyrkjøtt er sikringskost fra vidda! Dette er en enkel måte å tørke kjøtt på, og kan også brukes på andre kjøttslag som elg, okse og lam. Salt brukes for å forhindre bakterievekst, urtene er med på å gi smak til kjøttet. Tørket reinsdyrkjøtt smaker perfekt både som turmat og som snacks!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke.
  2. Bland salt, sukker, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna.
  3. Stek på 110 °C i 3 timer, skru ned varmen til 90 °C og stek videre i ca. 1 time til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt gjennom hele steketiden.

Server tørket reinsdyrkjøtt som snacks. Gjerne med rømme som dipp og godt øl i glasset.

Sett eventuelt ei tresleiv i ovnsdøra for å få den til å stå passe mye på gløtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 16:59:49