Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tørket reinsdyrkjøtt

Ingredienser

Del

Tørket reinsdyrkjøtt

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tørket reinsdyrkjøtt er sikringskost fra vidda! Dette er en enkel måte å tørke kjøtt på, og kan også brukes på andre kjøttslag som elg, okse og lam. Salt brukes for å forhindre bakterievekst, urtene er med på å gi smak til kjøttet. Tørket reinsdyrkjøtt smaker perfekt både som turmat og som snacks!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke.
  2. Bland salt, sukker, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna.
  3. Stek på 110 °C i 3 timer, skru ned varmen til 90 °C og stek videre i ca. 1 time til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt gjennom hele steketiden.

Server tørket reinsdyrkjøtt som snacks. Gjerne med rømme som dipp og godt øl i glasset.

Sett eventuelt ei tresleiv i ovnsdøra for å få den til å stå passe mye på gløtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 01.04.2023 03:25:05