Plommeterte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En søt, frisk og enkel sommerterte til glade sommerkvelder!

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 125 g margarin
  • ½ dl sukker
  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 4 dl hvetemel
  • ts bakepulver

  • 200 g marsipan

  • 400 g plomme
  • 2 dl sukker
  • 2 ts potetmel rørt ut i litt vann

  • dl ferdig vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Rør margarin og sukker til en myk blanding. Rør inn ett og ett egg, tilsett vann, mel og bakepulver. La den stå kaldt i 30 minutter. Trykk deigen ut i en 24 cm form og legg på skiver av marsipan.
  2. Del plommer i biter og ta ut steiner. Ha dem over i en kjele, tilsett sukker og kok til plommene er myke. Trekk kjelen til side og tilsett potetmelsjevning i en tynn stråle. Rør hele tiden og la det hele få ett raskt oppkok. Avkjøl litt.
  3. Bre vaniljekrem over paideigen og legg på plommesyltetøy. Stek kaken på 180°C i ca. 40 minutter.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.