Ostekake med Snøfrisk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Geitemelken i Snøfrisk gir denne kaken ekstra smak og en fin syrlighet, som gjør at den ikke blir så tung. En saus av friske bær smaker deilig til.
Ingredienser
porsjoner
Bunn:
-
150 g havrekjeks eller digestivekjeks -
50 g hasselnøtter -
2 ss sukker -
100 g smør
Fyll:
-
500 g snøfrisk naturell (romtemperert) -
2,5 dl sukker -
2 ts vaniljesukker -
4 stk. egg -
finrevet skall av
0,5 stk. sitron -
2,5 dl kremfløte
Bringebærsaus:
-
200 g bringebær -
1 dl vann -
1 dl sukker
Slik gjør du
- Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker og smeltet smør.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm). Klem ut kjeksblandingen i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen på 180 °C i 10 minutter.
- Visp sammen kremost, sukker og vaniljesukker til en myk krem. Visp inn ett og ett egg, og visp godt mellom hvert egg. Senk hastigheten og hell i fløten i en tynn stråle. Øk hastigheten igjen og la maskinen gå til blandingen er helt glatt. Bruk en slikkepott og skrap løs eventuell ost som ligger i bunnen av bollen.
- Hell ostefyllet forsiktig over bunnen.
Slik unngår du smuler fra bunnen i ostefyllet: Hold en øse opp-ned over bunnen og hell ostefyllet over øsen.
- Senk temperaturen i ovnen til 160 °C.
- Stek kaken på nest nederste rille i stekeovnen i ca 55-60 minutter, til kaken har fått en gyllen farge og er fast rundt kanten, men fortsatt myk i midten. Ikke overstek kaken, da blir den kompakt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt på rist. Kaken kan med fordel stå i kjøleskap over natten.
- Kok sukkerlake av vann og sukker, og avkjøl. Kjør bringebær og sukkerlake til en glatt saus med stavmikser eller en blender. Oppbevar sausen kaldt til servering.
- La gjerne kaken stå i romtemperatur i 40-45 minutter før servering. Løsne kaken fra formen med en kniv og flytt den forsiktig over på et fat.
Server kaken med bringebærsaus og eventuelt friske bær.