Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltede løvetannknopper

Syltede løvetannknopper

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 l knopper av løvetann
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 dl honning eller brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl soyasaus

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Løvetann i plenen er en pest og en plage for enkelte, og en kilde til matauk og spennende smaker for andre. Hele løvetannplanten er spiselig, og de små, faste, grønne knoppene kan både stekes, syltes og trylles om til kapers. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 l knopper av løvetann
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 dl honning eller brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl soyasaus

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Serveres de syltede løvetannknoppene i salat, på pizza eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Løvetannknopper kan også stekes i litt smør eller olje og serveres som tilbehør eller på en salat. Stek dem som de er sammen med litt bacon eller små pølsebiter, og krydre med salt og pepper.

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB11 18.05.2025 20:57:28