Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltede løvetannknopper

Syltede løvetannknopper

Ingredienser

  • 0,5 l knopper av løvetann
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 dl flytende honning eller brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl soyasaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Løvetann i plenen er en pest og en plage for enkelte, og en kilde til matauk og spennende smaker for andre. Hele løvetannplanten er spiselig, og de små, faste, grønne knoppene kan både stekes, syltes og trylles om til kapers. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 l knopper av løvetann
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 dl flytende honning eller brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl soyasaus

Slik gjør du

  1. Plukk løvetannknoppene før de åpner seg ved å knipe dem av stilken. Trekk av de små bladene som sitter som en krans rundt selve knoppen (ikke de bladene som dekker de gule kronbladene). Skyll godt.
  2. Legg knoppene i et sylteglass og tilsett krydder.
  3. Rør sammen honning, eddik og soyasaus og hell over knoppene til glasset er helt fullt. Skru på lokket og rist glasset godt.
  4. Plasser i romtemperatur (men ikke i direkte sollys) i minst to uker. Rist glasset godt et par ganger hver dag, og la det gjerne stå opp-ned.

Serveres de syltede løvetannknoppene i salat, på pizza eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 

Løvetannknopper kan også stekes i litt smør eller olje og serveres som tilbehør eller på en salat. Stek dem som de er sammen med litt bacon eller små pølsebiter, og krydre med salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 05:40:28