Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte
Del

Muffins med rabarbra

(3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker muffins! Det er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt rabarbra, som gir en deilig smak av sommer.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbra i 1/2 cm biter. Bland sukker sammen med rabarbrabitene.
  2. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmaskin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
  3. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  4. Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  5. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Fordel rabarbrablandingen på toppen av muffinsene.
  6. Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter. Sett muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant