Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammecarré med persimonchutney

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Persimonchutney:

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stang hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 50 g tørkede tranebær
  • 5 stk. persimon
Del

Lammecarré med persimonchutney

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammecarré er et utrolig mørt og smakfullt kjøttstykke. Helstek carréen, skjær den i skiver og server en deilig persimonchutney til - da har du en knallgod julesnacksrett å kose deg med, eller en smårett til tapasbordet. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Persimonchutney:

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stang hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 50 g tørkede tranebær
  • 5 stk. persimon

Slik gjør du

  1. Lag chutney først. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens. 
  2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl. 
For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarreen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
  3. Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Hvil kjøttet i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  4. Skjær kjøttet mellom bena og server "lammeklubbene" med persimonchutney og eventuelt friske spirer eller annet grønt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 08:04:58