Persimon chutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Persimon har en fantastisk flott farge og et saftig mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er eller brukes i matlagingen - som her hvor vi har lagd en deilig persimon chutney.

Ingredienser

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • skall og saft av 1 stk sitron
  • skall og saft av 1 stk appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stang hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 50 g tranebær
  • 6 stk persimon

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens. 

2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelensammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl. 

Server gjerne persimon chutney til ost, stekt kjøtt eller spekemat. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.