Persimon chutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Persimon har en fantastisk flott farge og et saftig mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er eller brukes i matlagingen - som her hvor vi har lagd en deilig persimon chutney.

Ingredienser

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • skall og saft av 1 stk sitron
  • skall og saft av 1 stk appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stang hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 50 g tranebær
  • 6 stk persimon

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens. 

2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelensammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl. 

Server gjerne persimon chutney til ost, stekt kjøtt eller spekemat. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.