Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Persimon chutney

Persimon chutney

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 1 dl tranebær
  • 6 stk. persimon
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Persimon har en fantastisk flott farge og et saftig mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er eller brukes i matlagingen - som her hvor vi har lagd en deilig persimon chutney.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 1 dl tranebær
  • 6 stk. persimon

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens. 

2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl. 

Server gjerne persimon chutney til ost, stekt kjøtt eller spekemat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 10:34:49