Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk. pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander
Del

Lammekjøttboller på pitabrød

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små juksepizzaer laget av pitabrød, toppet med lammekjøttboller og friske grønnsaker. Hverdagsmat for den som er sulten på god smak!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk. pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig med salt, pepper, bladpersille og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Form små kjøttboller for hånd.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og stek kjøttbollene på begge siden. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter, til bollene er gjennomstekt.
  3.  Gjør klar resten av ingrediensene mens bollene etterstekes. Varm pitabrødene som anvist på pakken.
  4. Hakk rødløk og agurk i små biter og bland sammen. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
  5. Smør pitabrødene med rømme, topp med kjøttboller, grønnsaker og koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant