Lammekjøttboller på pitabrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Små juksepizzaer laget av pitabrød, toppet med lammekjøttboller og friske grønnsaker. Hverdagsmat for den som er sulten på god smak!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss strøkavring
  • 1 stk egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk agurk
  • 12 stk fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig med salt, pepper, bladpersille og kavring. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Form små kjøttboller for hånd.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og stek kjøttbollene på begge siden. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter, til bollene er gjennomstekt.
  3.  Gjør klar resten av ingrediensene mens bollene etterstekes. Varm pitabrødene som anvist på pakken.
  4. Hakk rødløk og agurk i små biter og bland sammen. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
  5. Smør pitabrødene med rømme, topp med kjøttboller, grønnsaker og koriander.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.