Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeburger med eplecoleslaw

Lammeburger i pitabrød

Ingredienser

porsjoner

Lammeburger:

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ss frisk mynte (kan sløyfes)
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 stk. pitabrød
  • 0,5 potte frisk koriander (kan sløyfes)
  • 6 blader crispisalat

Coleslaw:

  • 0,25 stk. hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. eple
  • 1,5 dl majones
  • 0,5 dl rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En digg burger av lammekjøtt er kosemat. Denne serveres enkelt i et pitabrød med en frisk coleslaw.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lammeburger:

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ss frisk mynte (kan sløyfes)
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 stk. pitabrød
  • 0,5 potte frisk koriander (kan sløyfes)
  • 6 blader crispisalat

Coleslaw:

  • 0,25 stk. hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. eple
  • 1,5 dl majones
  • 0,5 dl rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Finkutt løk og hvitløk og riv sitronskall. Bland dette inn i kjøttdeigen. Bland inn melken helt til slutt. La så deigen hvile i romtemperatur.
  2. Kutt fine tynne strimler av kål, gulrot, rødløk og eple. Bland sammen resten av ingrediensene
  3. Del lammekjøttdeigen i seks biter og lag burgerform på dem. Her er det fint hvis de blir ekstra flate siden de kommer til å trekke seg litt sammen ca. 1,5 cm.  Stek burgerne på middelsvarme med olivenolje til de har fått en fin gyllen farge på begge sider. La hvile i 5 minutter. 
  4. Stek pitabrødene som anvist på pakken, Fyll dem med salat, lammeburger, coleslaw og grovhakket koriander

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB11 06.06.2023 02:35:03