Reinsdyrtartar

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp og rødbeter. En perfekt liten forrett!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • dl vann
  • 1 dl sukker
  • ½ dl eplecidereddik
  • ½ ts salt
  • 2 stilk frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • ½ dl vann
  • 50 g sukker

  • 40 g syltede rødbeter

Slik gjør du

  1. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Oppbevar kaldt til servering.
  2. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar kaldt på glass med lokk. 
  3. Kok opp solbær, vann og sukker og la det koke til bærene er helt bløte. Ha sausen i en fin sil og bruk en skje til å presse den igjennom. Smak til med litt mer sukker om nødvendig. Avkjøl helt. 
  4. Kutt syltet rødbete i fine terninger. 
  5. Form tartaren slik du selv ønsker. Vi har brukt en utstikkningsring som hjelpemiddel. 

Anrett reinsdyrtartaren på tallerken og topp med syltet sopp og rødbet. Hell litt av sausen rundt. Pynt gjerne med noen gressløkstilker. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.