1. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet sopp på glass med lokk.
2. Kok opp solbær, vann og sukker, og la det koke noen minutter til sukkeret er løst opp og sausen har begynt å tykne. Sil sausen. Er sausen fortsatt tynn, kan den reduseres litt etter den er silt. Avkjøl.
3. Kutt sellerirot i terninger, og forvell dem raskt i lettsaltet vann. Avkjøl. Kutt også syltet rødbet i terninger.
4. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Bruk to spiseskjeer og form fire like store boller av reinsdyrtartaren.
Anrett reinsdyrtartar med syltet sopp og rødbet, sellerirot, små blader av blandet salat og solbærsaus.