Reinsdyrtartar

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp og rødbeter. En perfekt liten forrett!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 2 stilk frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • 12 dl vann
  • 50 g sukker

  • 40 g sellerirot
  • 40 g syltede rødbeter
  • 40 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

1. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet sopp på glass med lokk. 

2. Kutt syltet rødbet i terninger. 

3. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Form tartaren slik du selv ønsker, vi har brukt en utstikkningsring som hjelpemiddel. 

Anrett reinsdyrtartar med syltet sopp og rødbet. Pynt gjerne med noen gressløkstilker. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.