Chili- og hvitløksmarinerte kyllingspyd

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Server marinerte kyllingspyd med sursøt saus som en liten koserett eller som én av flere småretter til et tapasmåltid. Ta gjerne med de ut og grill dem også.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

Marinade:

  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Avokadopuré:

  • 2 stk avokado
  • 1 ss olivenolje
  • saften av 1 stk lime

  • 2 stk grønn chili

Slik gjør du

  1. Del kyllingfileter i fire på langs, og ha strimlene i en bolle. Bland resten av ingrediensene til marinaden og hell det over kyllingstrimlene. Mariner ca. 2 timer i kjøleskap.
Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før bruk. De fuktige trespydene vil ikke ta fyr.
  1. Ta vekk skall fra avokado og fjern kjernen, ha avokoadoen i en food-prosessor og ha i olivenolje og lime. Miks til en glatt puré og smak til med salt og pepper.
  2. Tre kyllingstrimlene på spyd og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server kyllingspydene med avokadopuré og fersk chili i skiver.

Skal du ta med deg spydene i parken så kan du fint lage avokadopureen på forhånd, men husk å ha litt limesaft over pureen så den ikke blir brun.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.