Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kyllingfilet jordbær- og mangosalsa

Kyllingfilet med jordbær- og mangosalsa

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver brie
  • 4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
  • 8 skiver spekeskinke eller bacon

salt og pepper

Jordbær- og mangosalsa:

  • 250 g jordbær
  • 1 stk. mango
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. hakket rød chili
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saften av 2 stk. lime
  • 3 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du ha en ny grillopplevelse bør du prøve å fylle kyllingfilet med friske urter og brie og før du pakker filetene inn spekeskinke og legger dem på grillen. En fargerik salsa med jordbær og mango er spenstig tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver brie
  • 4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
  • 8 skiver spekeskinke eller bacon

salt og pepper

Jordbær- og mangosalsa:

  • 250 g jordbær
  • 1 stk. mango
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. hakket rød chili
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saften av 2 stk. lime
  • 3 ss sukker

Slik gjør du

  1. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver spekeskinke/bacon rundt hver filet. 
  2. Pensle kyllingfiletene med litt olje før de legges på grillen. Grill dem i ca. 15 minutter på svak grillvarme. Snu ofte. 
  3. Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time.
  4. Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger. Hakk chili meget fint (mengden avpasses etter ønsket styrke). Mynte og koriander finhakkes også. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB11 28.09.2023 10:02:33